Alla inlägg den 1 april 2013

Av Susan Öhrstedt - 1 april 2013 20:42

Flexade ut från jobbet i torsdags vid 2-tiden för att skynda mig hem och elda och gå på promena med Ebba. För sen vid 6-tiden skulle Tyra, min dotter bjuda på middag hos sig. Supergod middag, helstekt kyckling med pommes chaute av bakpotatis, morötter och rödbetor + sås. Efter det så kollade vi på foton på Tyras farfar Roger Rydell som det var begravningsceremoni för i torsdags i Vallentuna kyrka. Tyvärr kunde framför allt inte Tyra åka upp på detta så därför hade vi en liten egen minnesstund.

På långfredagen åkte Tyra och jag till Väla och shoppade lite. Jag har inte varit där på länge nu så det var riktigt trivsamt att strosa där. Tur vi var där direkt efter öppningen för vid 12-13 var det för mycket folk men då var vi färdiga och kunde lämna folkstormen. Förstod varför folk var på Väla denna dag, snöade och blåste kallt ute.

På lördagen så kom Tyra till mig efter att hon jobbat till 12 och då åt vi en påsklunch/middag. Tyra hade förberett efterrätten som hon sen dekorerade. Men hennes plan på små fina bakverk blev inte som hon ville. Se foto nedan. Sen slappade vi och kollade fil och mös.

Tyra sov över och hon tog Ebba på en promenad medans jag fixade hemma. Körde in ved med skottkärran eftersom vedbackarna fortfarande är fastfrusna i backen och då hjälper det inte att ha en traktor med frontskopa. Körde in ca 1,5 kubik vilket jag hoppas ska räcka ett tag. Vill ha mer värme NU! Sen blev det att jaga löv på innergården men var nog lite tidigt på det eftersom det var fatfruset på vissa ställen men det mesta fick jag bort. Putsade en rabatt som ligger i sol nästan hela dagen och räffsade en massa björkgrenar som blåst ner under hösten/vintern.

Så idag fortsatte trädgårdsfixet men först en lååång promenad med Ebba innan. Jag gav mig på bokhäcken som är över 4 m hög och lite bökig att trimma även med traktorn och Patrik i frontskopan så häcken måste minskas på höjden. Gjorde ena sidan förra året och alla sidor av häcken kommer vara på samma höjd så småningom. Men det är mycket jobb så allting kommer ta några år. Finns ju annat att göra i trädgården också! Klippte bort vedartade växter vid vild/löksrabatten och då hittade jag lite blommor som blommade, se fotot nedan. Sen in och göra middag och en massa matlådor som räcker till jobbet i vecka som kommer. Gjorde en vegetarisk soppa på det jag hade hemma, gott blev det.


 

Klosterlilja som kikar fram mellan löven


       

Bild 1) Tyras försök till påskbakelse men det gick så där, men den var söt i varje fall och god!

Bild 2) Tyra lagar lite av sina plagg med min symaskin om hängt med lika länge som Tyra nu

Bild 3) Lövräffsning på innergården

Bild 4) Pausa måste man också göra mellan varven

Bild 5) Ebba pausar med mig

  

     

Bild 1) Tyra på väg att promenera med Ebba

Bild 2) Inkörd ved till pannan

Bild 3) Min oas just nu, även om grönskan saknas


 

Min terapi-hörna...köksträdgården fixad och klar inför kommande säsong. Jorden har inte rett sig än så vändgräver gör jag inte än


         
Bild 1) Örtagården fixad

Bild 2) Njuter av värmen och solen i växthuset

Bild 3) Min arbetsplats nåra timmar idag och många kommande framöver

Bild 4) Här kan ni se resultatet av häckbeskärning. Den delen till vänster gjorde vi förra året och nu är det den längsta sträckan av häcken som kommer bli gjord i år. Om min hälsa håller i sig

Bild 5) Som ni ser så har jag lite at bita i


 

Törs jag kika fram mellan lövtäcket som skyddat mig så gott under den kalla och blåsande vintern!  

Ovido - Quiz & Flashcards