Alla inlägg den 31 januari 2011

Av Susan Öhrstedt - 31 januari 2011 21:01

Inte blev det någon skidresa för mig till Säfsen! Åkte på en magbacill och blev riktigt hängig, matt och irriterad. Patrik åkte iväg och tillsammans med min kusin David hans sambo Helena och dotter Tindra. Vi hyrde stuga ihop från söndag till torsdag. Enligt Patrik var det en fin stuga, ny hyr-skidutrustning och helt okej backar. Jag får lita på hans ord eftersom jag inte fick möjligheten att uppleva detta själv. Sista tiden har mitt liv känts väldigt ofta och mycket som att det suger. Går bara och väntar på att mer skit ska dyka upp och tänker just nu, bring it on! För idag har jag de osynliga boxhandskarna på och då pallar jag bra mycket mer! Till skillnad från då jag endast har tunn och skör hud till skydd. Eftersom det inte blev en skidresa och jag gick hemma och skrotade fick jag sysselsätta mig med något kul. Som ni kan se av nedanstående bilder har jag hållit på med ljusgjutning och börjat planera årets köksträdgårdssäsong.


   

En färgklick som verkligen livar upp i sinnet och dessutom får jag njuta av dem en gång till när de tänds! Några till har det blivit efter denna bild togs och när jag väl är färdig med detta för denna gången har jag nog gjort 60 ljus. Det lär väl räcka ett tag.


      

Halvsmälta ljusstumpar ända från min tid då jag jobbade som kyrkogårdsvaktmästare (jobbade som det 2003-2005)!

Närbildstudie på ljustillverkning

Här är ljusfabriken!


  

Det finns tro om att det blir en vår även i år!

Här gömmer sig mina första små bebisar, tomater, gurkor och penseér. Det ni ser på ena drivbänken är dosan som styr värmemattan under folien. Kan verkligen rekommendera er som alltid driver upp egna plantor att skaffa en sådan. Fler frön gror och fortare går det också. Min växtbelysning består av en oerhört lyxig före detta verkstadarmatur på ett par ändå mer lyxigare bockar. Har belysningen på minst 16 (i år kör jag på 20) timmar om dygnet, vilket rekommenderas av kunniga. Tyra tycker det är så oerhört fult när det ser ut så här i vardagsrummet. Men å andra sidan så vill hon gärna äta av allt gott som jag driver upp!


         

Koncenterad Susan som fyller papperskrukorna med såjord. Tänk att en spagettislev kan passa så perfekt till att använda som jordspade.

Här är värmemattan innan folien och drivhusen kommit på.

Fröpåsar till tusen, en dröm för mig.

Alla papperskrukor som jag gjort till årets förkultivering. En gissning om hur många där är?  

     




   

Ovido - Quiz & Flashcards