Alla inlägg den 5 mars 2013

Av Susan Öhrstedt - 5 mars 2013 18:42

Nu har Patrik och jag bara en sista helg framför oss innan HMS Carlskrona kastar loss. Tror ni det kommer bli en kel och myshelg så tror ni fel för det finns det inte tid till ;) Det blir till att fixa det sista som behöver fixas för att underlätta så mycket som möjligt för mig som blir kvar hemma. Så han kommer på fredagkväll och åker igen på söndagkväll men jag ska köra till Karlskrona på tisdagkväll och då ska Patrik och jag sova på hotell sista natten. Känner hur ångesten och bubbligheten i magen börjar bara för att jag tänker på detta med avresan.


Patrik får hem Försvarsmaktens personaltidning och i det senaste numret (nr 1 2013) stod det lite om ME 03 som är benämningen på insatsen:


" För tredje gången sätter marinen upp en styrka som ska bidra till skyddet av sjöfarten i Adenviken och eskortera World Food Programes mattransporter utanför Somalia. Och det är en rutinerad besättning - flera besättningsmedlemmar är med för både andra och tredje gången. HMS Carlskrona kommer att ingå i EU:s Operation Atalanta tillsammans med fartyg från andra europeiska länder. Förberedelserna pågår för fullt inför avresan från Karlskrona den 13 mars".


Från HMS Carlskrona för cirka tre år sedan när Patrik visade runt mig på båten.






Flaggan på plats


 

Sista natten i Norje för tre år sedan som skulle varit så mysig men blev allt annat utom just mysigt. Men Patrik fick en present från oss som Tyra och jag sytt och fixat med att ha till sin koj på båten. Gissa om det var bland det första han tog med sig till HMS Carlskrona igen?! Uppskattad present med andra ord ;)

    

Ovido - Quiz & Flashcards