Alla inlägg den 18 juni 2010

Av Susan Öhrstedt - 18 juni 2010 21:43

Som vanligt förpestar jag Patriks tillvaro med frågor om hans misson, fast denna gången bad jag honom skriva lite själv utifrån lite frågor om vad han gör långt där borta över de sju haven. Så här kommer hans svar och jag själv har inte läst det än, kanske dags att göra det! Ska också passa på att säga att fotona inte bara är tagna utav Patrik utan han har fått lite av andra, eftersom hans kamera la av under senare hälften av första etappen av missionen.


     

Så här ser butikerna med kött ut i Alexandria!

Späckhuggare som reskamrater är inte illa!

  

Vad har du saknat mest under din mission?

Det  som jag saknar mest är nog att kunna gå ut i trädgården och leka med ebba och går runt och pula lite tillsammans med gumman. Men jag saknar även att kunna titta på svensk tv med nyheter och sport men även kanaler som Discovery.


Den mest minnesvärda upplevelsen hittills.

Det är nog Seychellerna skulle jag tro med den underbara naturen och stränderna som var som hämtade ur resekataloger. Det var två magiska dagar man fick där men det finns ju andra saker som t.ex Mombasa även om vi inte fick se så mycket utom hotellet som var det enda ställe som vi fick vara på. I Mombasa kom även kungen på besök. En sak som berörde mig mycket var engelska gravplatsen för stupade under slaget om El Al Amauin som utspelade sig under andra världskriget. Man blev tagen när man såg alla gravstenar och tänkte på vilket helvete dom måste haft att kriga i öknen med den värmen och utrustningen dom hade på den tiden. Vi har mycket att tacka dom stupade soldaterna för. Utan dom hade vi kanske inte slagit Hitler till sist.


      

En bild över några av gravstenarna på engelska gravplatsen.

Vet inte riktigt var denna bild är tagen men det är nog inte på Seychellerna.

En bild på hur Patrik kan ha det om dagarna så ni inte tror att det är en semestertripp han är på. Tänk att gå i den munderingen i 40 gradig hetta!  


Beskriv hur en typisk dag ser ut.

En typisk dag för mig börjar vid 07.30 med frukust och sedan lite städning innan det är dags att gå upp på helikopterdäck för att förbereda helikoptern för sitt första flygpass för dagen. När vi har fått upp den i luften har vi ca en timme tills den kommer tillbaka. Då går jag ner och kollar med min chef om det har kommit in några nya jobb och om det är akutjobb eller dom läggs på listan bara. När helikoptern har landat tankar vi den så den är redo att åka igen om det skulle behövas för den har beredskap från åtta till sju på kvällen då har vi bara 20 minuter på oss att få upp den i luften, i vanliga fall har vi 30 minuter på oss. Rekordet är 14 minuter. När det är klart är det dags för lunch på lunch rasten så solar vi eller sover eller spelar lite dataspel. Efter rasten så är det dags för lite jobb som skrovare , då tar man jobben som man fick på morgonen eller ett från listan. Vi fem tiden är det dags för helikoptern att ut och flyga igen. När den kommer hem igen så är det dags för middag och efter det brukar vi inte jobba mer om det inte är nått viktigt som behövs göras annars så tar vi det lugnt en timme och går sen och träna. På onsdagar och söndagar vid 20.30 har pipklubben möte med piprökning på schemat. På onsdagar och lördagar är det dagmans bastu som gäller vid 21.00 efter det så brukar vi i våran hytt hänga i hytten och snacka och spela dataspel  eller lyssna på musik eller titta på film. På nätterna har vi jour om det händer nått, som tur är så är det inte ofta som dom kommer och väcker oss och om dom gör det så är det oftast vattenrör i maskinrummet som behöver svetsas för det har spruckit av vibrationerna från motorerna. Så ser väll en typisk dag ut men dom trycker in lite övningar ibland och lektioner och annat skoj ibland men det är ju inte normalbilden.


Vad gör du på din ”fritid”

På ”fritiden ” så tränar/tittar på film/spelar dataspel eller ringer hem. Det finns inte så mycket mer att göra eller så går man runt och snackar skit med andra.


         Seychellerna

Lite bilder från Seychellerna och man blir inte alls sugen på att resa till något varmt land!  


Ovido - Quiz & Flashcards