Alla inlägg den 27 juni 2010

Av Susan Öhrstedt - 27 juni 2010 20:26

Fick uppleva hur det kan vara på akuten i Lund på midsommarafton! Och jag kan ge det med beröm godkänt. Vi kom tid vid cirka 21:15 och var hemma igen vid kvart i ett på natten. Inte illa och då hade personalen på sjukhuset hunnit med röntgen två gånger, fixering och "gipsning" (eller vad det nu kallas när det är ett mjukt sådant). De som jag firade midsommar med brukar alltid ha lekar efter maten och som sig bör denna midsommar också. Hade hunnit med andra lekar innan olyckan, och så ska det ju avslutas med en dragkamp. Vid den sista dragkampen ramlade min kompis Anette så illa att handleden gick rakt av. Hon hörde hur det knäppte till och tänkte, "oj, den är nog bruten". De flesta hade druckit så jag körde in henne till akuten, kom knappt ihåg hur vi kom till Lund eftersom jag var så fokuserad på både vägen och henne. Undan gick det i varje fall. Hoppas hon tar det lugnt nu och att det läker bra, blev sjukskriven till sista juli. Inget kul att gå med gips i denna värmen, eller överhuvudtaget för den delen.


        

Firade midsommar vid Tirups kyrka.

Här är anslagstavlan på församlingshuset, en officiell sådan för församlingsbor i Tirup enligt plakatet som sitter ovanför. Inte mycket som händer i den lilla byn!

Tyra och jag var på Lupinjakt i förra veckan och till slut hittade vi massor, så här fint blev det. Älskar duken, köpt på rea på Indiska.   


Den här helgen har jag varit helt själv och det har faktiskt varit riktigt skönt. Tyra var uppe hos sin pappa och firade midsommar där. Ska hämta henne på Ängelholms flygplats 22:45 så det blir sent i säng idag, och vi ska upp båda två och jobba imorgon. Men vad gör jag inte för mitt hjärtegull!

Patrik ringde igår mitt i stretchingen men det gick bra att göra den ändå fast bara med en hand. Jag försöker träna varannan dag numera och hitills har det gått väldigt bra. Över till Patrik igen, de hade haft livemusik på HMS Carlskrona på midsommardagen. Till Patriks stora lycka (och säkert fler med honom) avslutade musikerna det hela med två låtar av ACDC. (Musikerna hade väl blivit lynchade annars, eller fått gått på plankan)


      

Så vackert ett halvt förmultnat löv är!

Hovs Hallar som ligger utanför Båstad, där jobbgänget var i förra veckan för en planeringsdag. Vi satt ute vid havet halva dagen, underbart vackert.


Som de flesta har märkt är det verkligen sommar nu, solen gassar och skinn ska bli bruna. Fast min rygg är just nu väldigt röd, jag som tyckte att jag var så försiktig idag. Ja, ja det går över. Doppade mig i poolen fyra gånger idag för att svalka av mig och sen återgå till trädgårdsarbete. Nu blommar pionerna och dess underbara doft ligger som en skör slöja över hela trädgården. Jag får passa på att njuta av doften och blomningen för den går över så fort.


     

Ebba ritade ett hjärta idag, låter romantiskt och helt fantastiskt att en hund kan göra något sådant. Det är hundslem (mysigt va?) från hennes boll och när hon tappade den blev det så här romantiskt.

Pioner, pioner och åter pioner som jag inte kan få nog av. Fixade en bukett på köksbordet igår kväll.

Ännu mera blomster fast ute i trädgården!

         

Ovido - Quiz & Flashcards