Alla inlägg den 24 april 2010

Av Susan Öhrstedt - 24 april 2010 20:32

Äntligen börjar jag känna mig frisk igen, fast huvudet går det inte att göra något åt, det är som det är. Min förkylning börjar släppa nu efter att ha varit hemma från jobbet hela veckan. Det är så tråkigt att vara sjuk, inget orkar man göra och de innebär att tiden bara segar sig fram. Veckan som varit har därför känts som jättelång. Är laddad för en ny arbetsvecka och hoppas att det inte har kommit in för mycket nya saker under tiden som jag varit sjuk. Idag har jag faktiskt orkat med en hel del och känner mig mycket nöjd. Tyra och jag grillade för första gången denna säsong, helstekt chili - och vitlöksmarinerad fläskfilé med pommes de chateau, hemmagjord bearniésås och färska grönsaker. Det smakade mycket bra, måste säga att kocken på Elestorpsvägen 40 är väldigt duktig.


            

Bild 1, fr v.) Den stora perenna rabatten innan vårstädningen

Bild 2) Hoppas ni ser skillnaden efter två timmars jobb och röjning i rabatten (annars får ni kolla ögonen)

Bild 3) Ebba som njuter av solen och värmen 


Patrik har haft permisson från torsdagskväll till fredagskväll och började permisen med att träna sen lite öl och filmtajm. På fredag var halva besättningen på båten i land i Djibouti och Patrik skulle bada på ett lyxhotell där och äta lite god mat på någon restaurang. Han hade ett nattpass med vaktgång som egentligen varar ungefär 2 timmar per gång sen är det dags för byte, men den som skulle byta av Patrik hade permission så han fick ta ett dubbelt vaktpass. Kan tänka mig att han var rätt så mör efter det.


      

Innan jag röjde i rabatten fikade Tyra och jag på altanen. Tyra år muffins som vi köpte av grannpojken idag, han cyklade runt och sålde till klasskassan. Jag som inte tålde muffinsen fick offra mig på lösgodis istället som vi handlade igår på nyöppnade COOP i helsingborg. (bilden på lösgodiset är bara för att reta Patrik)  

  

Du, jag och vi

Du och jag är inte vi just nu.

Du är du med andra vi.

Jag är bara jag utan både du och vi.

Jag längtar efter du som just nu är du med andra vi.

 

      

Det är så härligt med alla blommor som börjar slå ut lite överallt i trädgården nu.

Bild 1 fr v.) Tulpan av gammaldags sort, ärligt tagen från en kyrkogård då jag jobbade som kyrkogårdsvaktmästare, tulpanerna växte där de inte skulle växa. Förökar sig villigt på tomten och kommer gärna två blommor på en stjälk

Bild 2) Lungört

Bild 3) Vad kan detta vara för blommor?

 

Ovido - Quiz & Flashcards